For kunder

Hvis du harspørgsmål vedrørende dit køb, kan du se om du kan finde svar her, ellers er duvelkommen til at kontakte os på info@garnlig.dk.

Nej det behøver man ikke, man kan sagtens købe hækleopskrifter uden at oprette en profil. Der er dog visse fordele ved at oprette en profil. Du kan eksempelvis gemme hækleopskrifter på en ønskeliste så du nemt kan finde dem igen senere, og du kan altid tilgå de opskrifter du har købt på hjemmesiden via din profil.

Hvis du opdager en fejl i en hækleopskrift, anbefaler vi at du kontakter designeren direkte angående fejlen, da det kun er designeren selv der kan rette fejlen.

Hvis du ikke kan få kontakt til designeren, kan du skrive en mail til info@garnlig.dk, så vil vi tagekontakt til designeren og gøre opmærksom på problemet.

Det er dog op til designeren selv, om de vælger at rette i opskriften.

Hvis du har spørgsmål til en hækleopskrift du har købt pågarnlig.dk anbefaler vi at du kontakter designeren direkte med dine spørgsmål, da det kun er dem der kender opskriftens indhold.

Hvis du har opklarende spørgsmål i forhold til hvordan indholdet i opskriften skal forstås, men ikke kan få kontakt til designeren, anbefaler vi at du spørger venner og bekendte der kender til hækling til råds, eller at du spørger i diverse hækle-grupper på Facebook om nogen vil hjælpe. Her skal du dog være opmærksom på at regler om copyright er gældende, og du må derfor kun lægge et billede ind af lige præcis den del af opskriften som dumangler hjælp til, og ikke hele opskriften.

Hos garnlig kan vi desværre ikke være behjælpelige med dette, da opskrifterne ikke er vores.

Ja det kan man sagtens, opskrifterne vil blive tilsendt samtidig.

Dette skal du, fordi det er en standard funktion i betalings systemet, som ikke kan slås fra, og fordi det bruges til at lave statistik over hvordan brugerne af hjemmesiden er fordelt i landet.

For designere/sælgere

Hvis du har spørgsmål vedrørende oprettelse af en designer-profil, salg af hækleopskrifter el.lign., så kan du se om du kan finde svar her, ellers er du velkommen til at kontakte os på info@garnlig.dk.

Ja, alle kan oprette sig som designer og sælge opskrifter som de selv har lavet.

Har man tidligere haft en designer-profil og brudt en eller flere af Garnligs regler eller brudt lovgivningen, kan man dog afvises fra at oprette en ny designer-profil.

Der er ingen begrænsninger på hvor mange hækleopskrifter du kan sætte til salg.

Nej, det kræver ikke et CVR-nummer at oprette en designer-profil hos Garnlig. Man skal dog være opmærksom på at selvom man ikke har et CVR-nummer, så er man stadig forpligtet til selv at indberette sit salg til SKAT.

Det er gratis at oprette en designer-profil på garnlig.dk, og opskrifterne er ligeledes gratis at lægge op. Men når du sælger dineopskrifter, så koster det 15% af salget, uanset hvad prisen på din hækleopskrift er. Det vil sige at du altså beholder hele 85% af beløbet selv. Det betyder at det kun koster penge når du sælger noget, og der er altså ingen faste udgifter forbundet med at sælge på garnlig.dk. Samtidig sparer du besværet og udgifterne ved at oprette og vedligeholde din egen hjemmeside – så det er win-win!

Dette skyldes at det koster 15% af dit salg at sælge hækleopskrifter på garnlig.dk. Det betyder at hvis du eksempelvis sælger en hækleopskrift til 30 kr., så får du 25,5 kr. udbetalt til din konto, og de sidste 4,5 kr. går til Garnlig ApS, og dækker over blandt andet transaktionsgebyr, vedligehold og udvikling af webstedet, løbende udgifter til webstedet o.lign.

Man må gerne sælge hækleopskrifter for andre, hvis man har indgået en klar aftale, som begge parter er indforstået med. Det kan eksempelvis være hvis man har en i familien, som ikke selv er i stand til at sælge opskrifterne på garnlig.dk, så må man gerne gøre det for dem.

Hvis man sætter andres opskrifter til salg, uden at havefået tilladelse, og uden at begge parter er indforstået med det, så vil denne opskrift blive slettet omgående, og den oprindelige designer vil blive gjort opmærksom på problemet, hvis kontakt oplysninger haves på vedkommende. Desuden vil designer-profilen der satte en andens opskrift til salg, blive lukket midlertidigt, sker det igen lukkes profilen permanent.

Garnlig ApS fralægger sig alt ansvar for kopiering af andres hækleopskrifter, men handler naturligvis på problemet så snart vi bliver gjort opmærksom på det.

Hvis du opdager at en anden har sat en af dine opskrifter til salg på garnlig.dk, så kontakt os hurtigst muligt, så vi kan handle på problemet. Send en mail til os på info@garnlig.dk,hvor du beskriver hvilken opskrift, det drejer sig om, samt vedlægger bevis for at opskriften er din. Et bevis kan eksempelvis være et billede af et Facebook-eller Instagramopslag, som du har lavet før vedkommende første gang har lagt opskriften op et sted, eller et billede med en dato på hvornår du selv førstegang udgav opskriften før vedkommende. Det kan i nogle tilfælde være svært at vurdere, hvem der er den oprindelige forfatter til en opskrift, og hvad der skal ske, kommer i disse situationer an på en vurdering af den specifikke situation.

Hvis det vurderes at din opskrift på ulovlig vis er blevet kopieret, så vil den blive slettet fra den designer-profil der har kopieret den, og du kan naturligvis stadig selv have opskriften til salg. Den designer-profil der har kopieret din opskrift vil i første omgang blive midlertidigt lukket, og sker det igen, vil profilen blive permanent lukket.

Det er op til dig selv som designer, om du vælger at gå videre med sagen og anmelde den til politiet.

Garnlig ApS fralægger sig alt ansvar for kopiering af andres hækleopskrifter, men handler naturligvis på problemet så snart vi bliver gjort opmærksom på det.

Hvis en anden har lavet en opskrift på noget der ligner en af dine opskrifter, så kontakt os på info@garnlig.dk,så vil vi foretage en vurdering af situationen.

BEMÆRK: Hvis den opskrift det omhandler er på en ’generel’ ting, som eksempelvis et stykke frugt, et bestemt blad el.lign. som ser ud på en bestemt måde fra naturens side, så kan der ikke tages patent på dette, medmindre den har særlige karaktertræk, der gør den unik. Hvis du eksempelvis har lavet en opskrift på en almindelig halv kiwi, og en anden person gør det samme, men hvor den specifikke opskrift og fremgangsmåde ikke er den samme, så vil de anses som værende to forskellige opskrifter, og ikke en kopieret opskrift, da en kiwi altid ser ud på en bestemt måde. Har din kiwi derimod særlige karaktertræk ved eksempelvis at have arme, ben, ansigt o.lign, så vil det opfattes som en kopi, hvis en anden lave en magen til, da den i dette tilfælde har særlige karaktertræk.

Det er en hårfin grænse mellem kopi og generelle ting som kan være svær at definere, og der vil derfor foretages en vurdering ud fra den specifikke situation.

Ja det kan man sagtens. Du skal blot oprette opskriften som en normal vare og udfylde alle de nødvendige felter, og sætte prisen til 0 kr.

Nej, garnlig.dk er forbeholdt danske hækleopskrifter, og opskrifter som ikke er danske vil derfor blive slettet.

For at få pengene udbetalt skal du oprette en PayPal-konto, som pengene bliver sat ind på. Du kan få hjælp til at oprette din PayPal-konto her.

Når du har oprettet en PayPal-konto skal den blot tilkobles din designer-profil på garnlig.dk, og så vil pengene fra dit salg blive sat derind. Når du gerne vil have pengene udbetalt på din bankkonto kan du nemt gøre dette ved at logge ind på din PayPal-konto.