Handelsbetingelser

HANDELSBETINGELSER HOS GARNLIG APS

Bestilling

www.garnlig.dk er åben 24 timer i døgnet, og du kan derfor altid handle. Det kan dog ske, at vi lukker webstedet midlertidigt grundet vedligeholdelse. Du kan kun foretage køb, når webstedet er åben og tilgængelig.

For at handle på www.garnlig.dk skal du være fyldt 18 år og i besiddelse af gyldigt betalingskort, som vi accepterer. Hvis du endnu ikke er fyldt 18 år, kan du dog alligevel købe varer, hvis du har indhentet din værges accept eller i øvrigt har juridisk ret til at indgå købet.

Du vælger de varer, du vil købe, og lægger dem i “varekurven”. Du kan helt frem til selve bestillingstidspunktet rette i indholdet af varekurven, og du kan løbende tjekke indholdet samt prisen for varerne.

Eventuelle ekstra betalinger for fx betalingskortgebyrer el.lign. vil først blive udregnet, umiddelbart inden du er klar til betale.

Når du er klar til at bestille, klikker du på “Vis varekurv”, hvor du kan ændre ordren og indtaste rabatkode. Derefter klikker du på “Gå til kassen” indtaster dit navn, adresse, e-mail, tlf.nr. og betalingsform, hvis ikke du har gjort dette i varekurven.

Du kan ændre indhold i indkøbskurven helt frem til, du bekræfter dit køb ved at trykke på knappen ”Betal”. Herefter går din ordre videre til www.niah.dk, hvor den vil blive håndteret hurtigst muligt.

 

Betaling

Privatkunder kan betale hos os via NETS Danmark med kreditkort; Visa, Mastercard, Meastro og MobilePay

Da der udelukkende handles med digitale varer som sendes automatisk, så vil pengene blive trukket umiddelbart efter købet.

Betalingsforbindelse:

Ringkjøbing Landbobank
Reg. nr.: 7670
Kontonr.: 0008969896

 

Ordrebekræftelse

Når du har bestilt en vare hos os, modtager du en ordrebekræftelse for vores modtagelse af din bestilling.

Du modtager endnu en mail når din ordre er gennemført.

Har du købt virtuelle varer (hækleopskrifter) vil der være et link i mailen hvor du kan hente opskriften. Dette link åbner kun opskriften, men downloader den ikke. Du skal derfor sørge for at downloade filen eller gemme mailen. Som udgangspunkt er der ingen tidsbegrænsning for antallet af dage eller gange en opskrift kan downloades, men hver enkelt designer kan sætte specifikke tidsfrister, som passer til deres politik. Dette skal dog oplyses i beskrivelsen af en vare, samt hos designeres ’shop’ under ’politik’. Hækleopskrifter som ikke er downloadet indenfor for tidsfristen, som designeren har sat, gensendes ikke.

Har du problemer med at finde disse mails anbefaler vi at du tjekker din spam-mappe, ellers er du velkommen til at kontakte os.

 

Moms:

Garnligs provision (15% af salget) indeholder 25% moms.

Hvis sælgeren af hækleopskriften er en privat person, eller en virksomhed som ikke er momsregistreret, indeholder sælgerens andel (85% af salget) ikke moms.

Hvis sælgeren af hækleopskriften er en virksomhed som er momsregistreret, så indeholder sælgerens andel (85% af salget) 25% moms.
Sælgere som er momsregistreret er selv ansvarlige for indberetning og indbetaling af moms til SKAT.

 

Generelt om rabatkoder

Rabatkoden kan kun benyttes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter, medmindre andet er angivet. Rabatkoden kan ikke ombyttes til kontanter eller bruges til køb af gavekort. Rabatkoden kan kun benyttes til køb fra www.garnlig.dk. Rabatkoden gælder kun privatkunder (på nær hvis andet er nævnt). Rabatkoden skal indtastes i rabatkodefeltet i varekurven eller kassen. I nogle tilfælde vil en rabatkode kun være gældende for en bestemt designer eller hækleopskrift.

 

Levering og leveringstid

Da alle produkter er virtuelle varer pålægges der ikke leveringsomkostninger, varen vil i stedet blive tilsendt via mail umiddelbart efter ordren og betalingen er gennemført.

 

Virtuelle varer

Virtuelle varer (hækleopskrifter o.lign.) sendes naturligvis ikke i en fysisk pakke eller brev, og der er derfor ingen leveringsomkostninger forbundet med køb af disse varer alene.

Der bliver tilsendt et link til download via mail indenfor kort tid efter ordren er gennemført.

 

Designere/sælgere

Når du opretter dig som sælger accepterer du alle handelsbetingelser, herunder alle punkter omkring designere/sælgere. Bliver Garnlig ApS gjort opmærksom på eller opdager at du ikke overholder eller lever op til de gældende krav, vil din shop blive lukket omgående uden varsel. 

Som designer/sælger hos Garnlig kan du:

 • Sælge dine hækleopskrifter på en platform med mange besøgende
 • Undgå besværet og udgifterne ved oprettelse og vedligehold af egen hjemmeside
 • Skabe/opretholde/udvikle dit brand som hækledesigner (både som privat og erhvervsdrivende)
 • Fremme dit salg og nå ud til et større publikum
 • Beholde alle rettigheder til dine hækleopskrifter
 • Beholde hele 85% af salget

Som designer/sælger accepterer du at (uddybet nedenfor):

 • Du skal afgive 15% af salget til Garnlig ApS + transaktionsgebyr til PayPal
 • Du er selv ansvarlig for indberetning af din andel af salget til SKAT
 • Du er selv ansvarlig for indberetning af moms, såfremt du er momsregistreret
 • Du kan ændre betingelser for køb, hvis dette utvetydigt er tydeliggjort under ’politik’ i din shop, samt overholder al gældende lovgivning
 • Du må udelukkende oprette danske hækleopskrifter som varer – ingen andre varer er tilladt
 • Din del af salget vil blive udbetalt til din PayPal konto, hvor du nemt kan få pengene udbetalt til din bankkonto.
 • Kunder kan anmelde din shop
 • Du må kun sætte opskrifter til salg som du selv har lavet, medmindre du har indgået en klar aftale om at sælge for en anden
 • Du må ikke linke til din egen webshop
 • Du giver Garnlig lov til at yde basal kundeservice ved køb af dine opskrifter
 • Du skal være minimum 18 år

Når du opretter dig som designer/sælger hos www.garnlig.dk, accepterer du samtidig handelsbetingelserne for siden. Som designer kan du dog lave ændringer i disse såfremt de overholder al gældende lovgivning, og er utvetydigt og tydeligt oplyst i din shop under ’politik’.

Ændrer du på antallet dage eller gange en hækleopskrift kan downloades, så skal dette oplyses både i varebeskrivelsen ved hækleopskriften, samt under ’politik’ i din shop. Som udgangspunkt er der ingen tidsbegrænsning for hvor længe eller hvor mange gange en hækleopskrift der sælges via www.garnlig.dk kan downloades, når du opretter en hækleopskrift vil der derfor som udgangspunkt stå 0 i disse felter, dette betyder altså ubegrænset.

Når du sætter en hækleopskrift til salg på www.garnlig.dk beholder du selv alle rettigheder til hækleopskriften, samt copyright. Garnlig ApS overtager altså ingen rettigheder el.lign. på de varer du sætter til salg. Garnlig ApS har ene og alene til formal at facilitere salget af disse.

Det er gratis at oprette sig som designer/sælger hos www.garnlig.dk, dog accepterer du samtidig at det koster 15% af dit salg, som går til Garnlig ApS. Denne del går bl.a. til transaktionsgebyrer til betalingssystemet, vedligehold og udvikling af webstedet, løbende udgifter til drift af webstedet o.lign. Desuden går der et gebyr til PayPal som varierer alt efter det udbetalte beløbs størrelse. Jo højere beløb der udbetales, desto mindre vil PayPals gebyr være i procent. Derfor udbetaler Garnlig som udgangspunkt kun din andel af salget én gang ugentligt, og først når din andel af salget overstiger 300 kr, dette er for at sørge for at dine udgifter ved udbetalingen er mindst mulige. Hvis du ønsker at ændre i dette, så kontakt Garnlig på info@garnlig.dk.

Som designer accepterer du at din andel af salget indbetales på din PayPal konto, hvor du nemt kan få pengene udbetalt til din bankkonto. Du kan finde en guide til hvordan du opretter en konto på PayPal her [link til side med forklaring].

Når du opretter dig som designer/sælger hos www.garnlig.dk, accepterer du samtidig at du selv er ansvarlig for indberetninger til skat af din del af salget. Er du momsregistreret er du dermed også selv ansvarlig for indberetning af moms af din del af salget. Garnlig ApS fralægger sig alt ansvar for indberetning af dit salg gennemført via www.garnlig.dk.

Du kan både oprette dig som designer/sælger som privatperson og som erhvervsdrivende. Har du et CVR-nummer skal dette oplyses på din shop under ’beskrivelse’ og/eller ’politik’.

Skulle Garnlig ApS få henvendelser angående dine opskrifter, din designerprofil/shop el.lign. vil du få direkte besked via den mail du har oplyst ved oprettelse.

Alle kunder kan skrive en anmeldelse af din shop, dog skal alle anmeldelser godkendes af Garnlig ApS inden de bliver synlige for offentligheden. Anmeldelser der anses som fejlagtige eller urimelige godkendes ikke.

Som designer/sælger på garnlig.dk er det ikke tilladt at linke til andre hjemmesider, hverken sin egen hjemmeside hvis man har det, eller hjemmesider hvor garnet kan købes. Dette medfører en advarsel. Det er dog tilladt at man sideløbende sælger opskrifterne andre steder, eksempelvis på egen webshop eller via Facebook, der må blot ikke linkes til andre sider fra garnlig.dk. Det er også tilladt at opgive sit navn på diverse sociale medier og opfordre folk til at følge, det er dog ikke tilladt at linke direkte til disse medier.

Som designer/sælger er det udelukkende tilladt at sælge danske hækleopskrifter, både gratis og betalte, det betyder altså at ingen andre varer accepteres. Det er altså ikke tilladt at sælge hækleopskrifter på andre sprog end dansk, strikkeopskrifter, garn, hækle-tilbehør el.lign. Disse varer vil blive fjernet omgående, og vil medføre en advarsel.

Hvis Garnlig ApS opdager eller bliver gjort opmærksom på at du som designer/sælger ikke overholder gældende regler sat af Garnlig ApS eller gældende lovgivning, vil du modtage en advarsel. Efter 3 advarsler vil din sælger-profil bliver midlertidigt lukket i én måned, hvorefter den åbnes igen. Får du yderligere 3 advarsler slettes din profil som sælger. Herefter går der 1 år før du igen kan oprette en ny profil som sælger. Garnlig ApS forbeholder sig dog retten til at lukke eller midlertidigt lukke din profil som designer/sælger omgående, hvis det vurderes i den specifikke situation, at regel- eller lovovertrædelsen er af tilstrækkelig grov karakter.
Vi kan beslutte os for at benytte nogle ovenstående foranstaltninger, men vi påtager os ikke noget ansvar for overvågning af vores side, ydelser eller for uautoriseret eller ulovligt indhold eller brugernes benyttelse af vores hjemmeside eller ydelser.

Når du opretter dig som designer giver du automatisk Garnlig ApS lov til at fremsende dine opskrifter til kunder, som oplever problemer med download af opskriften. Garnlig må ligeledes altid svare på hvilke opskrifter du har designet, ud fra hvilke opskrifter der er tilgængelig i din shop.
Garnlig yder ikke kundeservice som omhandler indholdet i en hækleopskrift, men henviser i stedet til at køberen af opskriften kontakter designeren direkte for at få svar på deres spørgsmål.
Desuden giver du Garnlig lov til at behandle alle transaktioner som er sket ved køb af dine hækleopskrifter. 

For at sælge på Garnlig.dk skal du være minimum18 år gammel.
Hvis Garnlig ApS finder det nødvendigt skal du kunne fremvise dokumentation på dette. 

Ophavsret

Som designer må man kun sætte hækleopskrifter til salg som man selv har lavet, medmindre man har lavet en klar aftale om at sælge for en anden, som begge parter er indforstået med. Der skal gøres opmærksom på dette i beskrivelsen af hækleopskriften. Har man ikke en klar aftale, som begge parter er indforstået med, anses det som plagiat og brud på loven om copyright.  Desuden vil den designer-profil der satte hækleopskriften til salg blive lukket midlertidigt, sker dette igen, vil profilen blive lukket permanent, og vedkommende vil fremover ikke kunne oprette en ny sælger-profil. Garnlig ApS påtager sig ikke ansvar for overvågning af siden ift. kopiering af andres hækleopskrifter, men handler naturligvis på problemet så snart vi bliver gjort opmærksom på det fra ejeren af ophavsretten.

Garnlig ApS påtager sig ikke ansvaret for hækleopskrifter der sælges på Garnlig.dk. Hækleopskrifter der bliver solgt på Garnlig.dk bliver ikke kontrolleret ift. kvalitet, ophavsret mm, da dette ansvar udelukkende pålægges designeren, og det er op til designeren selv at sikre sig, at deres hækleopskrifter overholder alt gældende lovgivning.
Vi bridrager naturligvis til at løse problemet, hvis der skulle opstå problemer relateret til en bestemt opskrift eller designer, og tager anmeldelser fra ejeren af ophavsretten meget alvorligt. 
Alle henvendelser ang. brud på lovgivning, herunder ophavsret, fra andre end ejeren af ophavsretten, skal indeholde beviser for påstanden, og den pågældende hækleopskrift fjernes kun såfremt der er fremlagt bevis for at den pågældende hækleopskrift ikke overholder lovgivningen, herunder ophavsretten.

 

Anmeldelser af designere

Alle kunder kan skrive en anmeldelse en designers shop, dog skal alle anmeldelser godkendes af Garnlig ApS inden de bliver synlige for offentligheden. Anmeldelser der anses som fejlagtige eller urimelige godkendes ikke, og vil derfor ikke blive vist til offentligheden.

Garnlig ApS forbeholder sig retten til at fjerne anmeldelser fra kunder, som ikke har købt en hækleopskrift fra den pågældende designer.

Har du som kunde haft en dårlig oplevelse med en designer, eller oplever du at en designer ikke overholder gældende regler og lovgivning, bedes du kontakte Garnlig ApS direkte på info@garnlig.dk frem for kun at skrive en anmeldelse af designeren. Hvis designeren har brudt gældende regler og/eller lovgivning vil de modtage en advarsel, som kan føre til lukning af profilen, eller i nogle tilfælde, vil designerens profil lukkes eller midlertidigt lukkes omgående hvis overtrædelsen anses som værende af tilstrækkelig grov karakter.

 

Fortrydelsesret

Når du handler på nettet, har du normalt 14 dages fortrydelsesret, hvor du kan meddele os, at du fortryder købet. Dog er virtuelle varer, som eksempelvis hækleopskrift, undtaget fra fortrydelsesretten, og den bortfalder derfor. Læs mere om dette i næste afsnit.

Normalt omfatter fortrydelsesretten følgende:

Fortrydelsesretten løber fra den dag, du har modtaget varen. Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag forlænges fristen til den følgende hverdag. I tilfælde af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, men leveres enkeltvis, eller en vare, der leveres i flere partier, løber perioden fra modtagelsen af den sidste vare eller parti.

Du må efter modtagelsen alene håndtere varerne på en måde, så du kan fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som de fungerer på.

For at gøre fortrydelsesretten gældende, skal du ved en utvetydig erklæring give os meddelelse herom senest 14 dage efter modtagelsen af varen. Du kan benytte denne standard fortrydelsesformular, hvis du ønsker at fortryde dit køb.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

 

Undtagelser til fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

 • Virtuelle varer, som er tilsendt forbrugeren via mail eller anden digital platform.
 • Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
 • Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen.
 • Varens stand, når du sender den retur

 

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.

 

Returnering

Da www.garnlig.dk udelukkende handler med digitale varer, er der ingen varer som kan returneres eller fortrydes.

 

Tilbagebetaling

Da www.garnlig.dk udelukkende handler med virtuelle varer, er der ingen varer som kan fortrydes og dermed tilbagebetales.

 

Reklamation – Hvis der er noget galt med varen

Dit køb er omfattet af købeloven, herunder mangelreglerne. Du har 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få en mangelfuld vare repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Kontakt os når du opdager fejlen

Du skal reklamere indenfor ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Vi anbefaler, at du reklamerer så hurtigt som mulig, og inden for 2 måneder efter fejlen blev opdaget.

Du kan reklamere ved at kontakte os via mail til info@garnlig.dk.

Afhængig af den konkrete situation vil du modtage de videre instrukser.